Guvernul vrea sa introduca rovinieta electronica

Guvernul intentioneaza sa puna in aplicare rovinieta electronica, sistem de plata si verificare a existentei platii taxei de drum prin intermediul unui cip inregistrat intr-un sistem electronic de urmarire, din primul trimestru al anului 2010.

Mai mult, sistemul prevede si amplasarea unor cititoare ale cipurilor rovinietelor pe principalele drumuri, anunta Antena 3.

De altfel, primul pas spre implementarea acestei masuri a fost facut deja. Comisia juridica a Senatului a aprobat, luni, la dezbaterea legii de abilitare a Guvernului de a emite ordonante in vacanta parlamentara, ca Executivul sa poata decide prin ordonanta in ceea ce priveste introducerea rovinietei electronice.

Prin legea de abilitare, guvernul poate emite, pana la 1 februarie, cand incepe sesiunea parlamentara, ordonanta de reglementare a sistemului electronic de plata a rovinietei.

Totusi, Guvernul nu intentioneaza sa modifice valoarea taxei de drum, ci doar sistemul de achizitie si verificare a platii taxei, a explicat secretarul de stat.

sursa: ziare.com

Reclame


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s