Prima salvare a anului: Trei turişti, recuperaţi de salvamontişti după ce au rămas blocaţi în Bucegi

Trei turişti care s-au aventurat spre Vârful Omu din Masivul Bucegi au rămas blocaţi pe munte, sâmbătă după-amiază, la peste 2.200 de metri altitudine. Iubitorii de natură au fost recuperaţi şi conduşi până la telecabină de către salvamontiştii din Buşteni.

Cei trei turişti au urcat, în cursul zilei de sâmbătă, cu telecabina din staţiunea Bucegi până la altitudinea de 2.200 de metri, de unde s-au îndreptat către Vârful Omu, a declarat şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc.

Potrivit acestuia, cei trei turişti nu erau echipaţi corespunzător pentru drumeţii montane şi, întrucât la scurt timp după ce ei au ajuns pe munte pe platoul Bucegi s-a lăsat ceaţa şi vântul a început să bată cu putere, au rămas blocaţi şi au solicitat ajutorul salvatorilor montani. Ei au fost recuperaţi de către o echipă de salvamontişti, care i-au condus până la staţia telecabinei care coboară în Buşteni.

Aceasta nu este prima intervenţie din anul 2010 a salvamontiştilor din Buşteni. O echipă de salvatori montani a petrecut o parte din noaptea de Revelion pe munte, recuperând doi turişti care plecaseră către Crucea din Bucegi pe un traseu din Valea Albă şi care au rămas blocaţi pe munte.

Gheorghe Haiduc a afirmat că turiştii rătăciţi în noaptea de Revelion au plecat pe munte în ultima zi a anului şi intenţionau să ajungă la cabana Caraiman, însă, deşi cei doi erau alpinişti experimentaţi şi
erau echipaţi corespunzător, nu au reuşit să ajungă la cabană înainte de lăsarea întunericului şi, în aceste condiţii, au solicitat intervenţia echipei Salvamont.

sursa: gandul

Reclame


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s