Plafonul pentru Prima Casa ar putea creste la 80.000 de euro

Printre punctele de discutie cu privire la modificarea programului guvernamental „Prima Casa”, ce va avea loc miercuri la ora 18:00, este inclusa si cresterea plafonului de indatorare a solicitantilor la peste 60.000 de euro.

Masura ar putea conduce la o noua destabilizare a preturilor, potrivit consultantilor imobiliari din piata, sustine Capital.

„Una dintre propunerile noastre va fi legata de marirea plafonului de indatorare al clientilor, lucru pe care toata lumea il doreste, este de vazut si pana la ce nivel se poate ridica. Mai sunt insa si alte masuri ce pot fi luate pentru a incuraja constructiile noi”, a declarat Rodica Ionescu, consilier al presedintelui Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii.

Dezvoltatorii cred ca marirea plafonului de indatorare ar putea stimula achizitia de locuinte noi, dar un efect mai putin pozitiv ar putea fi cresterea preturilor.

„Pentru ca acei clienti care vor sa isi cumpere o locuinta noua sa se incadreze in programul ‘Prima Casa’ ar trebui marit plafonul de la 60.000 euro la 70-80.000 euro, pentru ca, adaugand o contributie de 5-10% din partea cumparatorului, sa se ajunga la un prag de circa 88.000 de euro, la care oferta sa se intalneasca cu cererea de pe piata”, a mentionat Shimon Galon, CEO-ul Globe Trade Centre, dezvoltatorul ansamblurilor rezidentiale Rose Garden si Felicity din Capitala.

sursa: ziare.com

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s