Ioana Moldovan a dăruit pentru pianul lui Lipatti colierul purtat în Orient Express

Actriţa şi realizatoarea de emisiuni Ioana Moldovan-Buşcu a donat pentru licitaţia caritabilă Salvaţi Pianele Conservatorului, organizată de Realitatea TV şi Realitatea.NET, un colier din argint cu piatră semipreţioasă care i-a completat ţinuta în timpul filmărilor pentru pelicula Orient Express.

“Pentru mine colierul a fost mai mult decât un accesoriu vintage. Prietena mea l-a adus din Mexic şi mi l-a dăruit chiar înainte de a primi rolul. Mi s-a părut că împrumută ceva din îndrăzneala aristocratică a unei iubite de prinţ de la începutul secolului trecut, aşa că l-am purtat în câteva scene. L-am dăruit la rândul meu pentru a ajuta la refacerea pianelor”, mărturiseşte actriţa.

Ioanei Moldovan-Buşcu i s-au alăturat mai multe vedete şi oameni de afaceri autohtoni care şi-au donat obiectele dragi pentru a sprijini recondiţionarea celor şaisprezece piane vechi ale Conservatorului, printre care şi cel la care a cântat pianistul şi compozitorul român Dinu Lipatti.

“Aţi putea arunca sau dezmembra în bucăţi pianul pe care a studiat Dinu Lipatti timp de doi ani? Un pian vechi nu e ca o vioară veche. Vioara veche devine din ce în ce mai preţioasă. Pianul se învecheşte şi începe să cedeze pe la cusături”, a spus Dan Dediu, rector al Universitatii Nationale de Muzica din Bucureşti.

Între piesele şic pe care cititoarele le pot achiziţiona în cadrul licitaţiei se numără, de asemenea, un clutch deosebit marca Escada oferită de Amalia Nastase; inelul Monicăi Columbeanu; o rochie Dolce Gabbana şi o pereche de pantofi Cesare Paciotti dăruite de Oana Zăvoranu; rucsacul Victor Hugo al Valetinei Pelinel; o broşă cu pene şi un colier cu ceas donate de Corina Bud (fosta Ciorba); poşeta Guess cumpărată de la New York de Rocsana Marcu; o brăţara veselă care i-a purtat noroc în timpul chimioterapiei jurnalistei Corina Drăgotescu; colierul din fildeş oferit de Ana Maria Ferentz; şi o rochie de seară donată de Paula Seling.

Iubitoarele de artă care doresc să susţină cauza Salvaţi Pianele Conservatorului  pot licita pentru pictura “Canal la Chioggia” a lui Valeriu Pantazi donată de Diana Şucu; potretul Monicăi Belluci realizat de Costin Craioveanu, soţul solistei din trupa Class, Mihaela Cernea;  sau o păpuşă tradiţională birmaneză decorată cu simboluri musulmane şi realizată din ceramică, oferită de Dan Chişu.

Licitaţia se desfăşoară online pe http://www.Realitatea.Net/licitaţii până pe 15 februarie, când întreaga sumă va fi donată Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

sursa:stirionline

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s