Viitorul verde al planetei, cladit de pe bancile scolii

Scolarii si prescolarii din Romania au ocazia sa invete mai multe despre problemele planetei si despre modul in care pot proteja si ei mediul inconjurator prin intermediul programului „Scoli pentru un viitor verde” demarat de filiala romana a organizatiei ecologiste World Wide Fund for Nature (WWF).

Programul destinat copiilor de scoala sau gradinita a fost gandit sub forma unui concurs educational structurat pe trei sectiuni, in functie de categoria de varsta: Pipo (invatamant preprimar), Doxi (invatamant primar) si Terra Magazin (gimnaziu si liceu), se arata pe site-ul oficial al concursului.

Pentru anul scolar 2009-2010, perioada de desfasurare a Programului Scoli pentru un viitor verde, editia I, este 5 ianuarie 2010 – 31 mai 2010.

Astfel, timp de cateva luni la rand, sute de elevi si profesori de toate varstele vor initia diferite activitati ecologice in scolile si comunitatile in care traiesc.

Pentru a putea intra in cursa pentru premiile finale, participantii vor trebui sa realizeze un jurnal al concursului, care sa includa toate povestile si episoadele semnificative de pe durata proiectului.

Minim o data pe luna, coordonatorii echipelor inscrise vor trimite, pe adresa redactiei CD Press, o pagina din acest jurnal, insotita de fotografii, filme sau desene care sa ilustreze actiunea sau campania initiata de echipa respectiva.

Cele mai frumoase pagini vor fi publicate in revistele Terra Magazin, Doxi si Pipo si vor fi postate pe site-ul concursului.

sursa:ziare.com

Reclame


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s