CAS de 5,5% pentru persoanele care nu sunt salariate

Comisiile reunite de buget-finante au votat vineri, in unanimitate, un amendament propus de deputatul PNLDaniel Chitoiu, prin care si persoanele care nu sunt salariate, dar au obligatia de a-si asigura sanatatea, sa achite tot 5,5%, ca si restul angajatilor.

In textul initial al Legii bugetului, pentru anul 2010 cotele de contributii pentru asigurarile de sanatate, prevazute de Legea nr. 95/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, se stabilesc astfel: 5,5% pentru cota datorata de angajat; 5,2% pentru cota datorata de angajatori.

Deputatul PNL Daniel Chiritoiu a propus un procent de 5,5% si pentru persoanele care nu sunt salariate. Astfel, categoria persoanelor care nu sunt salariate, dar au obligatia potrivit legii sa-si asigure sanatatea, trebuie sa comunice direct casei de asigurari alese veniturile in vederea calcularii si achitarii cotei de 5,5%, iar nu de 6,5% cum este prevazut in prezent.

De asemenea, pentru anul 2010, pentru lucratorii migranti care isi pastreaza domiciliul sau resedinta in Romania, contributia lunara la fond se calcuzeaza prin aplicarea cotei de 5,5% la veniturile obtinute din contractele incheiate cu un angajator strain, amendament introdus de Chitoiu.

Parlamentarii comisiilor reunite de buget-finante au parcurs vineri aproximativ 250 de amendamente, dintre care doar cateva admise. Dezbaterea s-a oprit la articolul 10 din Legea bugetului si va fi reluata sambata dimineata, incepand cu ora 10.00.

sursa: ziare.com

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s