Tiriac crede in amnistierea celor care nu si-au platit taxele

Omul de afaceri Ion Tiriac crede ca Guvernul ar trebui sa sustina mediul de afaceri prin luarea unor masuri care sa-i ajute pe intreprinzatori sa-si mareasca profiturile, obtinand astfel si mai multi bani incasati din taxe la bugetul de stat. Pentru a colecta taxele ramase neplatite, Tiriac sustine ca ar fi necesara o amnistiere a celor care n-au platit taxele, pentru a-i convinge pe acestia sa deblocheze banii.

„Este de facut ceva: o amnistie a tuturor alora care n-au platit taxele. Eu le-am platit ca sunt prost (…). Si-atunci le spuneti: ‘Fratilor, eu va fac amnistia pe ce trebuie sa platiti in plus, (…) si nu va bag la puscarie daca le platiti maine dimineata’. Sunt multi care au de unde sa le plateasca”, a afirmat Ion Tirica, vineri seara, in cadrul unei emisiuni transmise de Antena 3.

„Cei care nu platesc si nu le au (n.r. taxele), nu ar fi trebuit lasati sa ajunga acolo”, a mai precizat Tiriac.

Omul de afaceri sustine ca aceasta ar fi o metoda eficienta prin care statul si-ar incasa rapid taxele neplatite iar firmele ar fi incurajate sa-si mentina portile deschise.

„Unde este incentive-ul?”

Ion Tiriac a mai afirmat ca statul refuza in continuare sa ia in seama asociatiile patronale si nu ia nicio masura concreta pentru stimularea mediului de afaceri, conditii in care firmele stramtorate sunt obligate sa faca concedieri, iar bugetul este vaduvit si de taxele importante platite in mod normal de companii.

„Daca dintr-o anumita marca de masini, pana la al treilea sfert din 2008, vindeam 2.000 de masini pe luna, anul trecut, in toamna, vindeam 200 de masini pe luna. Deci, 90% mai putin. Daca in anii buni plateam, sa nu exagerez, 60-70 de milioane de euro taxe pe profit, fara taxe sociale, eu cred ca anul asta nu platesc un milion taxe pentru ca nu exista, n-am de unde sa o platesc pentru ca nu am facut profit. Si atunci unde este incentive-ul care imi da mie posibilitatea sa nu dau oamenii afara, poate chiar sa iau mai multi, dar sa ma faca sa dau drumul la angrenaj si poate nu cu 90% mai putin (n.r. sa vand), poate cu 50% mai putin, in situatie de criza”, explica Ion Tiriac.

sursa: ziare.com

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s