Parlamentarii au aprobat majorarea bugetului CNSAS

Parlamentarii din comisiile reunite de buget finante au aprobat majorarea bugetului pentru fondul de salarii al CNSAS cu peste 900.000 lei, la 12,56 milioane lei, precum si repartizarea unei sume de 13.000 lei clasificate ca sporuri pentru conditii de munca la categoria „salarii de merit”.

Astfel, bugetul pentru fondul de salarii al Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a crescut de la 11,634 milioane lei la 12,557 milioane lei.

Totodata, in cadrul repartizarii sumelor pentru cheltuielile de personal din bugetul CNSAS o suma de 13.000 lei a fost incadrata la „salarii de merit”, diminuandu-se corespunzator suma de la alineatul „sporuri pentru conditii de munca”.

Si bugetul Agriculturii ar putea fi suplimentat la rectificare daca CE aproba ajutoarele pentru fermieri. Comisiile de buget-finante au adoptat un amendament la bugetul de stat care autorizeaza Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sa ceara o derogare de la Comisia Europeana pentru subventionarea fermierilor, urmand ca, in cazul avizarii de catre CE, bugetul MADR sa fie suplimentat la rectificare cu aproximativ 1,8 miliarde euro, adica suma alocata pentru aceste ajutoare de stat.

Concret, amendamentul stipuleaza ca, pentru asigurarea sumelor necesare finantarii schemelor de ajutor de stat, conforme cu regulile comunitare, precum si cele ce vor fi notificate si aprobate de Comisia Europeana, in domeniul agricol, si se vor acorda incepand cu anul 2010, se autorizeaza Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sa efectueze virari de credite bugetare in cursul intregului an, cu avizul Ministerului Finantelor.

sursa: ziare.com

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s