Suntem la un pas de a descoperi planete ca Pamantul

Astronomii sustin ca sunt pe punctul de a descoperi planete ca Pamantul in jurul altor stele. Acesta este un pas important in descoperirea altor forme de viata in Univers.

Un inalt oficial de la NASA si alti oameni de stiinta spun ca in urmatorii patru sau cinci ani vor descoperi prima planeta asemanatoare Pamantului, unde ar putea exista deja viata. O planeta de dimensiunea celei pe care traim ar putea fi vazuta printr-un telescop nou chiar in acest an, informeaza Associated Press.

Discutiile de intalnirea anuala a Societatii Astronomice Americane au avut o singura concluzie, si anume ca exista multe planete linistite pe care se poate dezvolta viata, desi Universul violent este plin de stele care explodeaza, gauri negre si galaxii care se ciocnesc.

Kepler, noul telescop construit de NASA special pentru cautarea planetelor, dar si cele mai noi date obtinute de cercetatori au provcat emotie la intalnirea astronomilor, ei vorbind despre „un moment incredibil si special in istorie” care va raspunde la intrebarile pe care oamenii si le pun de la inceputul civilizatiei.

In anii 1990, oamenii de stiinta gaseau cateva planete noi pe an, dar acum, cu ajutorul telescopului Kepler, sunt descoperite aproape in fiecare zi. Pana acum sunt cunoscute 400 de exoplanete, dar niciuna din ele nu are conditiile necesare vietii. Acest lucru se va schimba in curand, sunt convinsi astronomii.

Din cele 43.000 de stele in jurul carora Kepler cauta planete ca Pamantul, doua treimi par sa fie prietenoase si non-violente la fel ca Soarele nostru, mai spun cercetatorii, care au adaugat si ca sunt sanse mari ca alte planete asemanatoare Pamantului sa fie mai mari.

surse: ziare.com

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s