Chiriile vor scadea cu 10% in 2010

Dupa ce in 2009 valoarea chiriilor a inregistrat un picaj de peste 30%, agentii imobiliari sunt mai precauti in ceea ce priveste estimarile pentru anul acesta.

Asadar, multi dintre ei cad de acord asupra unor valori de descrestere a pretului de aproximativ 10%, informeaza Adevarul.

„Intr-o proiectie a ofertei pe anul 2010, aceasta va inregistra o usoara crestere, limitata fiind de portofoliul redus al apartamentelor, in special a celor din ansamblurile rezidentiale nou construite. Cererea, in schimb, se va reduce”, spune Marian Chiosa-Rotaru, managing partener in cadrul Centrului de Investitii Imobiliare.

La randul sau, Cristian Daniel Clenciu, general manager CDC Imobiliare Grup, spune ca in 2010 contractele de inchiriere, in special cele care se apropie de perioada de incheiere, vor fi renegociate in jos.

„Pe o piata atat de volatila este greu sa faci estimari, dar sigur vor fi usoare scaderi in primul semestru, care probabil se vor regla in a doua parte a anului”, afirma Clenciu.

Agentii imobiliari spun insa ca, in ciuda scaderii chiriilor, proprietarii de apartamente destinate acestui tip de activitati vor fi totusi in castig.

„Consideram ca randamentul anual al unui imobil cu destinatie inchiriere va fi de peste 5,5%, iar cu o investitie eficienta, poate depasi 6%”, adauga Marian Chiosa Rotaru. El afirma ca in 2010, atentia agentiei va fi focalizata pe clientii middle-high class si lux.

sursa: ziare.com

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s