Dieta vegana ajuta in tratarea artritei

O dietana vegana, fara gluten, ar putea sa ajute persoanele care sufera de artrita reumatoida, arata un studiu recent, efectuat de Karolinska Institutet in Stockholm.

Studiul a implicat 66 de pacienti cu o varsta de 50 de ani, care sufera de artrita reumatoida. 38 dintre ei au urmat timp de un an o dieta vegana, iar alti 28 au urmat o dieta obisnuita.

Rezultatele studiului arata ca o dieta vegana poate proteja articulatiile, avand proprietati antiinflamatoare, informeaza Foodconsumer.

Termenul vegan se refera nu doar la alimentatie ci si la un stil de viata. Veganii sunt vegetarienii care au eliminat orice aliment de provenienta animala – lapte, oua, branza – si care sustin protejarea animalelor de orice fel de abuz.

Ca si pentru alte afectiuni, artrita nu poate fi vindecata, desi exista multe tratamente care ii incetinesc evolutia sau care tempereaza simptomele.

Artrita reumatoida (sau poliartrita reumatoida) este una din cele peste 100 de forme ale afectiunilor articulare inflamatorii cronice reunite sub denumirea de artrita si este una dintre cele mai invalidante forme, deoarece provoaca dureri ale articulatiilor si duce in cele din urma la deformarea acestora.

sursa: ziare.com

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s