Pambuccian anunta ca grupul minoritatilor va vota bugetu

Liderul grupului minoritatilor din Parlament, Varujan Pambuccian, a declarat luni ca grupul pe care il reprezinta va vota bugetul, despre care a spus ca este construit pe sintagma „nu avem incotro”, acuzand acordul cu FMI, dar sugerand eliminarea unor masuri fiscale, cum ar fi impozitul forfetar.

„Bugetul Romaniei este un buget construit pe ‘nu avem incotro’. Asa a fost gandit in momentul in care s-a facut acordul cu FMI. Nu stiu daca era optiunea cea mai buna atunci si cred ca nu. Si acum, iata, nu mai avem incotro. Este un buget construit in restrictii uriase, care nu ne permite nici dezvoltare, nici planuri pe termen lung, ci ne asigura supravietuirea de azi pe maine si lucrul acesta deriva clar din acordul pe care l-am semnat acum un an cu FMI”, a declarat Pambuccian.

Liderul minoritatilor a declarat ca grupul sau va vota totusi Legea bugetului, dar doreste eliminarea unor masuri fiscale care s-au dovedit „evident gresite”, cum este impozitul forfetar.

„Cred ca singurul lucru pe care il putem face in momentul acesta, altul decat sa respectam cu strictete parametrii impusi de cel de la care ne-am imprumutat, este sa renuntam la acele masuri care s-au dovedit in mod evident gresite.

Il vom vota, dar in acelasi timp vom face tot ce ne sta in putinta ca toate masurile fiscale care au accentuat efectele depresiei economice in Romania sa le inlaturam in acest an”, a mai spus Varujan Pambuccian.

Pambuccian a explicat in timpul dezbaterilor din Parlament pe tema Legii bugetului ca anul 2010 nu va fi unul de relansare economica, adaugand ca sistemul economic este „gresit” si afecteaza toate tarile, nu doar Romania.

„Anul viitor nu va fi un an de relansare economica pentru niciun stat, oricat de mult lucrurile acestea au fost spuse mai mult sau mai putin cu prilejuri electorale si mai mult sau mai putin sprijinte cu bani multi de la buget care s-au scurs ca apa-n nisipul unui desert. (…)

Asta traim noi acum, un sfarsit de sistem gresit dimensionat si care moare urat, prin depresii economice majore, de durata si care se vor succeda. Cea pe care o traim acum este prima dintr-o succesiune care va urma”, a incheiat Pambuccian.

sursa: ziare.com

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s