Bancherii au fost depasiti de gunoieri in topul cresterilor salariale

Criza pare sa fi afectat disproportionat economia tarii si, implicit, salariile angajatilor din diferite sectoare.

Cei mai norocosi par a fi angajatii din salubritate, gestionarea deseurilor, distributia apei, decontaminare si tratarea apelor uzate, ei beneficiind de sporuri salariale de peste 20% in numai un an, adica mai mari si decat cele ale angajatilor din banci.

Cresterea de 20,1% a avut loc in perioada noiembrie 2008-noiembrie 2009 si reprezinta o majorare medie de aproape 200 de lei pentru fiecare salariat din domeniu, conform Gandul.

Majorarea are loc in conditiile in care serviciile de salubrizare sunt prestate direct de catre primarii sau de companii specializate si sunt finantate tot din banii administratiilor locale.

Pentru ca administratiile locale nu au fost deloc stranse la punga, gunoierii i-au depasit, procentual, pana si pe bancheri.

In domeniul bancar (intermedieri financiare), salariatii au castigat cu 10,21% mai mult, adica au primit pe card, in medie, cu 350 de lei in plus fata de noiembrie 2008.

Salariul mediu al unui angajat in domeniul bancar a ajuns astfel la 3.426 lei. Cu toate ca 2009 a fost un an prost pentru banci, contractele colective de munca, prin care se stabileau bonusurile, au fost negociate la nivelul profiturilor-record din 2008.

sursa: ziare.com

Hartia suporta orice, chiar si o astfel de alaturare, de amestecare a problemelor. Ne facem ca nu observam, ca de fapt, ambele categorii sunt din cele ce pot oricand sa  faca presiuni sociale si ca banii majorarilor sunt din cei imprumutati. Nimeni nu vede ca, mai ales in ultimul an, nu s-a luat nicio masura reala de a face bani din productie ?

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s