Oprescu vrea lifturi si statie de tramvai in Pasajul Victoriei

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marti, ca municipalitatea vrea sa monteze lifturi in partea dinspre bulevardul Nicolae Titulescu a Pasajului Victoriei, pentru ca bucurestenii sa poata cobori de pe trotuar direct in pasaj, unde, in plus, va fi amenajata o statie de tramvai.

„Pe partea pasajului dinspre bulevardul Iancu de Hunedoara vom avea functionale doua scari care sa faca legatura intre pasaj si trotuarele de deasupra”, a spus Oprescu.
Dupa amenajarea scarilor si a lifturilor, va urma, in trei-patru luni, construirea unei statii subterane de tramvai, urmand apoi sa se realizeze o legatura directa intre metrou si aceasta noua statie.

Totodata, edilul-sef al Capitalei vrea sa se inteleaga cu Ministerul Transporturilor pentru a prelua mai multe spatii tehnice de deasupra metroului, spatii unde pot fi amenajate parcari subterane pentru masinile institutiilor din zona.

Oprescu a precizat ca este vorba de trei spatii, unul de 800 de metri patrati si celelalte doua in jur de 600 de metri patrati fiecare, unde pot fi amenajate peste 1.500 de locuri de parcare.

Primaria Capitalei a inaugurat, marti, pasajul Victoriei, dupa ce acesta fusese deschis, inca o data, pe 18 decembrie. Sorin Oprescu a precizat ca la pasaj mai sunt de efctuat unele lucrari, mai ales finisaje.

Reabilitarea Pasajului Victoriei din Bucuresti, care a presupus lucrari de ameliorare a stabilitatii structurii, dar si amenajari conform standardelor europene, a inceput la sfarsitul lunii septembrie 2009.

sursa: ziare.com

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s