Basescu si Boc ofera apropiatilor politici salarii „nesimtite”

Cu toate ca in campania electorala au acuzat pensiile si salariile „nesimtite” de la institutiile statului, dupa alegeri, Traian Basescu si Emil Boc i-au oferit un salariu fabulos unui apropiat politic.

Este vorba de Ionut Popescu pe care l-au numit in functia de sef la Fondul Proprietatea si care beneficiaza acum de un venit lunar de 20.000 de euro, informeaza Financiarul.

El a primit acest post la finele lunii decembrie cand au fost destituiti trei directori si inlocuiti la foc automat cu apropiati ai actualului regim politic PD-L. Toata aceasta miscare a costat jumatate de milion de euro si cheltuieli lunare apropiate de cele din „vechiul regim”.

Mai mult decat atat, pentru ca actionarul majoritar al FP este statul, prin Ministerul Finantelor, toata aceasta nota de plata este achitata din bani publici.

Surse din cadrul FP au confirmat pentru Financiarul ca fostul consilier al prim-ministrului va primi aproximativ 20.000 de euro lunar, fata de aproximativ 800 de euro cat incasa sa-l consilieze pe Emil Boc.

„Uitati-va si la salariul doamnei de la Fondul Proprietatea (…) un salariu urias. Asta este nesimtirea politica si arata cat de lacoma este clientela politica, lacoma si fara respect, dar cu buna tolerare de catre Guvern”, declara la sfarsitul anului 2008, Traian Basescu.

Acum insa, apropiatul sau primeste acelasi salariu „nesimtit”.

Contactat, Ionut Popescu nu a dorit sa faca prea multe comentarii despre castigurile lunare. A precizat insa ca are un contract „mai putin avantajos decat al predecesoarei” din punctul de vedere al salariilor compensatorii ori al bonusurilor, dar nu s-a aratat dispus, „cel putin deocamdata”, sa faca publica suma pe care o incaseaza lunar.

sursa: ziare.com

Sintagma ” salarii si pensii nesimtite” debitata de  ” piticul atomic” ori de cate ori o camera de luat vederi era indreptata spre  EL, i-a determinat pe multi sa spuna :”daca astia ies , emigram”

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s