Ion Cristoiu: Presa romaneasca este sufocata de politica

Presa romaneasca a fost si este sufocata de politica, considera analistul Ion Cristoiu, care precizeaza ca, in aceasta perioada de criza, au de suferit mai ales ziarele care au trait doar din politica.

„Presa a fost si este sufocata de politica. Este nevoie de informatie despre viata de zi cu zi. Acum au de suferit, mai ales ziarele care au trait doar din politica. Presa nu mai trebuie facuta pentru a fi citita la Cotroceni, in ministere sau la Guvern.

Pe omul de rand nu-l mai intereseaza asta. Presa trebuie sa intoarca spre actualitate, spre social. Invatamantul, armata, de exemplu, reprezinta fiecare cate o lume. Nu spun ca trebuie renuntat la politica, dar trebuie abordata altfel, din alt unghi”, a declarat Cristoiu intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Analistul mai spune ca problemele pe care le are presa romaneasca sunt nu doar din cauza crizei, ci si a patronilor. Cristoiu crede ca Sorin Ovidiu Vantu a stricat piata.

„Se simt efectele interventiei patronilor. Unul dintre ei este Sorin Ovidiu Vintu, care a stricat piata. In trustul lui s-au oferit salarii imense, doar celor pe care acesta i-a considerat vedete. Nu este normal”, afirma Cristoiu.

Jurnalistul a mai precizat ca presa ar trebui sa-l aiba drept stapan pe cititor si nu patronii trusturilor de presa.

„Patronii ar trebui sa stea foarte departe de publicatiile lor, pe iaht, si sa-si intrebe contabilul, o data pe an, ce profituri a adus publicatia lor. Patronii ar trebui sa-si lase doar angajatii sa se ocupe de continut”, a adaugat Cristoiu.

Analistul a mai spus ca in momentul de fata „presa romaneasca este un caine de paza pus in lant”. Potrivit acestuia, pentru a reprezenta ceva, „ar trebui sa fie cainele de paza al cetateanului. Stapanul cainelui ar trebui sa fie cititorul… Dar este greu!”

sursa: ziare.com
Mare atentie!, politica sufoca ROMANIA si trimite in bajenie jumatate din populatie.
Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s