Membrii propusi pentru CNVM si CSA, avizati favorabil de Parlament

Persoanele propuse pentru un mandat in conducerile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) si Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) au primit joi seara vot favoravil in plenul Parlamentului.

Pentru Lorand Kralik, propus de UDMR pentru un post de comisar al CNVM, au fost 266 voturi pentru si 5 impotriva.

Pentru cele doua mandate din Consiliul CSA, Daniela Popa, sustinuta de PSD+PC, a primit 259 voturi pentru si 18 impotriva, iar Dan Constantinescu, sustinut de PNL – 262 voturi pentru si 15 impotriva.

Miercuri dimineata, comisiile reunite de buget-finante si cele economice ale Parlamentului l-au avizat favorabil, cu unanimitate de voturi, pe Lorand Kralik pentru postul de comisar in cadrul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.

Numirea comisarilor CNVM este facuta de Parlament, iar candidatii la functie trebuie sa aiba sustinere politica. Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare este condusa de Gabriela Anghelache – care ocupa functia de presedinte din 2001 -, doi vicepresedinti si patru comisari.

De asemenea, comisiile reunite de buget-finante si cele economice ale Parlamentului i-au avizat favorabil miercuri pe Dan Constantinescu, din partea PNL, si pe Daniela Popa, din partea PSD+PC, ca membri in Consiliul CSA. Avizele pentru cei doi noi membri in consiliul CSA au fost acordate in conditiile in care mandatul Aureliei Cristea si cel al lui Dan Constantinescu au expirat.

In prezent, din consiliul CSA fac parte Angela Toncescu – presedinte, Tudor Balta – vicepresedinte, Constantin Buzoianu – vicepresedinte, si patru membri, respectiv Albin Biro, Dan Constantinescu, Corneliu Moldoveanu si Aurelia Cristea.

sursa: ziare.com

Am dat toata stirea pentru ca aici se dau si nume ale unor functii cu salarii si viitoare pensii nesimtite. Acesti oameni sunt „obligatii” rezolvate ale partidelor, sunt oamenii trasi pe dreapta cu foarte multi bani de la contribuabili sa taca si sa semneze ce li se dicteaza.

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s