Incepe examenul cu FMI. Care este miza?

O delegatie a Fondului Monetar International (FMI) va sosi miercuri la Bucuresti, pentru a discuta timp de o saptamana modul in care vor continua prevederile acordului de imprumut.

„In perioada 20-27 ianuarie, o misiune a FMI condusa de Jeffrey Franks va sosi la Bucuresti pentru a discuta revizuirea acordului economic semnat de Romania cu FMI, CE, BM si celelalte institutii internationale. Delegatia va avea intalniri cu reprezentanti ai Ministerului de Finante si Bancii Nationale”, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Biroului Regional pentru Romania si Bulgaria al FMI.

Concluziile vizitei vor fi prezentate oficial la finalul acesteia. Daca reprezentantii Fondului Monetar International vor fi multumiti de economia romaneasca, vor anunta deblocarea transelor a treia si a patra din imprumutul de 2,3 miliarde de euro asteptat de tara noastra.

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat dupa aprobarea de catre Parlament a bugetului pe 2010 ca banii ar putea sa vina in perioada 18-23 februarie a acestui an.

Conform noului buget, cheltuielile de personal se vor ajusta cu 0,7% din PIB, tinta de deficit fiind de 5,9%.

Cele 2,3 miliarde de euro se vor imparti in doua: jumatate vor merge la Banca Nationala a Romaniei, jumatate la Ministerul Finantelor Publice, pentru sustinerea deficitului bugetar.

sursa: ziare.com

Delegatia  FMI imi creeaza sentimentul cardului de ciori ce dau tarcoale -animalului in agonie sau brazdei in care se pune samanta pe timp de seceta– asteptand sa fie indeplinite conditiile, pentru a interveni benefic pentru unii, letal pentru altii. Aflu cu stupoare ca cele 2,3 miliarde,ce sigur vor veni indiferent in ce conditii, vor fi impartite  intre Banca Nationala si deficitul bugetar in detrimentul investitiilor ce ar putea relansa economia. Este singurul mod in care sigur murim si inmormantarea ne-o vor face altii ce vor ramane proprietari pe locul de veci.

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s