„Mihai Viteazul”, pe locul III in lume in topul filmelor istorice din toate timpurile

Pelicula „Mihai Viteazul”, regizata de Sergiu Nicolaescu, ocupa locul III in topul celor mai apreciate filme istorice din toate timpurile, inaintea unor productii ca „Braveheart”, „Judgment at Nuremberg” sau „Ghandi”, conform celui mai recent clasament alcatuit de Internet Movie Database.

Realizat in 1970, dupa un scenariu scris de Titus Popovici, filmul lui Nicolaescu l-a avut in rolul principal pe Amza Pellea, alaturi de care au jucat, printre altii, Ion Besoiu, Olga Tudorache, Florin Piersic, Ilarion Ciobanu si Mircea Albulescu. Pelicula a avut un buget destul de semnificativ la momentul realizarii sale, echivalentul a 500.000 de dolari.

Primul pe lista celor mai apreciate filme istorice este „Schindler’s List” (1993), regizat de Steven Spielberg si premiat cu sapte Oscaruri.

Locul II este ocupat de pelicula germana „Das Boot”, realizata de Wolfgang Petersen.
Realizatorul topului, portalul american Internet Movie Database, este considerat cel mai complet dictionar de film online.

sursa: ziare.com

Inca odata sportivii si artistii fac cunoscuta Romania in lume. Bravo! cinste lor. Sergiu Nicolaescu, indiferent de inregimentarea politica, ramane un artist de geniu. Pacat ca generatia lui imbatrineste .  Pentru noi, care am crescut cu ei, raman NEMURITORI.

Reclame


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s