Paranormalii care ne conduc

Dincolo de ridicolul ei absolut, povestea flacarii energetice si a atacului energetic, prin dezvaluirile pe care le-a antrenat, a functionat, pe undeva, ca o hartie de turnesol, aratandu-ne cat de primitivi si vulnerabili intelectual ne sunt liderii.

Cel dintai s-a dat in fapt Viorel Hrebenciuc, autorul celebrei ziceri violet, urmat de familia Geoana care a venit cu atacul energetic comis, pasamite, asupra sa, in timpul dezbaterii decisive cu Traian Basescu. Domniile lor stiau exact ce tinteau: un personaj din anturajul presedintelui, scos ulterior la iveala de Evenimentul Zilei. Se numeste Aliodor Manolea si se pretinde specialist in psihoenergetica, biosinergetica si programare neurolingvistica. Este chiar decan al unei facultati, nerecunoscute desigur, de profil.

Aliodor Manolea a fost fotografiat in imediata apropiere a lui Traian Basescu in momente importante ale campaniei, culminand cu marea dezbatere. Presedintele nu a infirmat deocamdata aceste informatii, nici autenticitatea fotografiilor. Doar Sever Voinescu (cat de jenat trebuie sa se simta oare?) a precizat ca Aliodor Manolea nu a facut parte din staff-ul oficial de campanie al presedintelui. Mi-e totusi greu sa cred ca s-a strecurat in mod repetat, neobservat si neverificat de SPP la doi pasi de seful statului.

Dar cum de l-a recunoscut domnul Geoana pe Aliodor Manolea? Simplu, il angajase si el cu ceva vreme in urma tot pentru calitatile sale parapsihologice, fapt dovedit tot cu poze. Nici domnul Geoana n-a negat colaborarea cu domnul Manolea.

Dar sa zicem ca domnia sa o fi vreun om de stiinta. Niciuna dintre specializarile sale nu este recunoscuta ca stiinta. In privinta programarii neurolingvistice, cel putin, au existat niste incercari esuate pe la mijlocul secolului trecut. Unii l-au numit vrajitor. Nici chiar asa! Este doar promotorul unor teorii pe care oamenii de stiinta le socotesc bazaconii, genul de informatii de almanah si reviste pentru femei, dar care prind la oamenii cei mai neinstruiti, primitivi sau slabi de inger.

Niciun om cu mintea intreaga nu poate crede ca domnul Aliodor Manolea l-ar fi putut ataca energetic pe Mircea Geoana. Mai tare ca vizita la SOV nu-l putea ataca nimic, niciodata. Asta nu inseamna ca prezenta unui astfel de personaj, pe care multa lume l-ar socoti un sarlatan, succesiv in anturajul primilor doi oameni in stat, nu reprezinta o chestiune foarte grava.

Speriat de efectul vorbelor sale in propriul partid, Mircea Geoana ne spune ca nu crede in atacuri paranormale. Si atunci ce facea pentru el Aliodor Manolea? Il apara de muste? Si ma intreb cum se impaca zicerile lui Ioan Gura de Aur, a carui intelepciune Mircea Geoana o raspandea precum un pastor in timpul campanei, cu zicerile domnului Aliodor? Si ce-o zice modelul moral al lui Mircea Geoana, IPS Daniel, despre biosenergetica si programare neurolingvistica?

Si Traian Basescu are raspunsuri importante de dat. Ce cauta Aliodor Manolea, in mod repetat, in imediata sa apropiere? A fost platit din bani publici? Il insoteste cumva si in strainatate, de exemplu la Bruxelles, ca sa-l biosenergizeze si programeze neurolingvistic inainte de intalnirile cu liderii lumii? Crede in astfel de ciudatenii? Si, cel mai grav, ce influenta are asupra presedintelui Romaniei un astfel de om, posibil la limita sarlataniei?

O fi strict treaba presedintelui ce credinte are? Nu cred. Este foarte important sa stim daca presedintele Romaniei are printre sfatuitori oameni cu inclinatii ciudate, daca nu chiar dubioase. Este extrem de importanta masura in care cel dintai demnitar al statului poate suporta influente din partea unor astfel de oameni. Este foarte important sa stim cine influenteaza, la o adica, decizii esentiale pentru Romania.

Daca tragem linie si adunam ne ia ameteala. Primii doi oameni in stat se dovedesc, pana la proba contrarie, suficient de primitivi, inculti si vulnerabili incat sa plimbe cu ei paranormali. Politiceni de prim rang, cum este Viorel Hrebenciuc, care au facut si desfacut guvernari si de care depind acum avize importante pe care Parlamentul trebuie sa le trimita la Bruxelles, se inchina flacarii violet si iau decizii pe considerente ezoterice. Un parlamentar medic de profesie, Nicolae Banicioiu, vrea sa ancheteze paranormalul si felul in care a fost el implicat in campanie.

…O tara trista, plina de umor.

sursa: ziare.com

Tacere. Asa presedentie, asa opozitie. Tara de manelisti. Iti vine sa emigrezi. Ei isi fac interesele, isi aranjeaza viata iar pe a noastra o umplu de venin. Tacere. Pana cand?. Tacere. Cine ii va acuza pe ei de genocid?. Tacere. Daca n-ar fi trist ar fi  de CARAGIALE. Tacere.

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s