Ne nastem egali, educatia ne diferentiaza !

imagesIn ultimul timp, am accesat tot mai multe site-uri, din multiple domenii, scrise de utilizatori (texte cu povesti reale sau nu, forumuri, pareri despre…). Imi pare nespus de rau sa constat ca, in marea majoritate a cazurilor, limba romana sufera cumplit (gramatical, vocabular). Se scrie in limbajul  CALCULATOR  folosit pentru e-mail-uri sau pe net (excelenta reclama in care un el si o ea prieteni pe net vorbesc in genul: …vb…plicti iubi..vb…pa…timp de un suc).

Noile generatii invata mai intii sa manevreze tastele (jocuri, e mail, net). Fluxul informational este imens si nu mai au timp sa proceseze notiunile; se formeaza astfel sentimentul cunoasterii multor lucruri, dar totul este superficial. Nu ramane nimic  consolidat. Scoala se trateaza cu usurinta, nu se invata temeinic nimic, doar se citeste (se  informeaza). Ne trezim cu generatii intregi posesoare de diplome, dar lipsite de educatie, de cultura, de profunzime. Multi dintre ei, cu grave lipsuri de limba si literatura romana, de istorie si geografie ajung Vip-ri, modele pentru altii.

Uitati-va la tinerii care  apar in media (sunt totusi dintre cei mai  buni) ca nu stiu sa pronunte, sa citeasca, sa exprime CORECT ceea ce spun. Bombardamentul informational actual risca sa distruga cultura, limba, scrisul corect, folosirea proprietatii termenilor. Cati mai adorm citind o carte? Nu vreau sa fiu gresit inteles; nu toti, dar fenomenul este mai mult decat ingrijorator. Nu vreau sa par conservator mai mult decat sunt, sau un aparator, fara sanse, al vechilor generatii; in permanenta incerc sa ma updatez, sa fiu la zi, la curent cu noul dar nu in detrimentul CALITATII, a lucrului bine si corect facut. Nu este bine, daca am fost de 7 in scoala, sa desfiintam folosirea corecta  a pluralului, lasati-ne macar sa tindem spre 10!

 sursa foto

Anunțuri

One Comment on “Ne nastem egali, educatia ne diferentiaza !”

  1. Cristina spune:

    Nu numai computerul face ca oamenii sa scrie incorect, ci si educatia proasta primita in scoli. Nu este vorba numai de noile generatii, pentru ca nici generatia din inainte de ’89 nu a fost mai educata. As putea sa spun ca dimpotriva. Cind nu a fost societatea romana lipsita de cultura si profunzime??


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s