S-a intrat in Postul Pastelui !

images

A inceput Postul Pastelui-cel mai lung post al ortodocsilor de 48 de zile.

Postul, inseamna in primul rand, o impacare spirituala cu noi insine, cu noi si cei din jur. Haideti, macar acum sa incercam sa  fim mai buni, mai toleranti, sa incercam sa ne adunam in jurul unor probleme comune, majore pe care trebuie sa le rezolvam pentru perioade mai lungi de timp, pe care sa le urmarim, indiferent de cine conduce in aceasta tara.

Postul presupune si o alimentatie aparte, fara carne, lapte, oua, ceea ce se pare, ca rezolva pe moment, gravele probleme aparute in industria alimentara in ultima vreme ( carne inlocuita, etichete incorecte si tot felul de salmonelle). Poate ca suntem saraciti de proteine, dar mi-e drag ca piata s-a umplut cu salata, spanac, leurda, urzici, ciuperci e.t.c.; adica se poate si fara hipermarket-uri si mancarea adusa de la altii cu E-urile lor cu tot.

Uitasem ca agricultura ne-a scos mereu din necaz, ca pamantul asta al nostru, produce mereu mult, sanatos si ieftin; pacat ca nu ne ridicam mereu la nivelul solului. Ii iubesc pe cei ce vin in piata cu plante de padure si ne invata ce-i leurda. Domnilor politisti, nu-i mai alergati, nu-i mai husuiti pe cei din marginea pietelor chiar daca nu platesc taxe, ei sunt cei saraci si muncitori, cei cinstiti, care tin tara asta, plina de tot felul de hoti, de inalt nivel. Poate nu ajuta PIB-ul, dar ne ajuta pe noi sa tinem un post curat si sanatos.

Sa ne dorim : post usor !

sursa foto:

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s