E timpul..sa iesim prin parcuri !

21maiparculviitorulcet-1337617763

 Acum, in Martie, am prins o zi frumoasa, dar rece si pentru ca tot eram in zona Grupului Scolar Auto- Dimitrie Leonida, am vizitat, pentru prima oara, parcul ,, Viitorul”. E dat in folosinta de ceva timp; bine ca l-am vazut pentru ca in curand nu  va mai fi decat, o ruina de parc.

E drept are doua gherete de paza, cu paznici la post, dar nu-l intretine nimeni. Lume destula: elevi la un fotbal pe un teren prapadit, mame cu copilasi in gropile de nisip- fara nisip, copii la aparatele mici,  pensionari pe banci (clubul e inchis) si vreo trei doamne la aparatele pentru adulti.

Existenta acestor aparate mi-a trezit de fapt curiozitatea sa caut parcul. In aceasta iarna, la Bucuresti si Sibiu le-am descoperit pentru  prima data si am constatat eficienta lor si perfecta incadrare in parcuri. Nu toate doamnele (bunici-mamici) au cultura salilor de fitness ori timpul si banii necesari. Extinderea unor astfel de aparate in toate parcurile nu cred ca ar fi o problema pentru edili. Comandate, cel putin cate 15 aparate din fiecare model x 10 modele (e loc de montat in fiecare parc) nu cred ca ar fi o valoare prea mare; s-ar justifica angajarea  a doi meseriasi pentru montarea si intretinerea lor cat si a aparatelor pentru copii.

Daca vrem sa avem parcuri multe si populate trebuie neaparat sa le si intretinem. Sunt locuri publice, care implica un comportament civilizat, dar pana la realizarea acestui deziderat trebuie sa acceptam sa le mai si intretinem, indiferent de cine si de ce le deterioreaza. Prezenta aparatelor de fitness ar aduce mai multi iubitori  adulti (sper mai educati) de miscare si sport care ar trebui sa fie modele de comportament civic pentru tinerii navalnici si copiii nestiutori. Deci, in actualele conditii de diminuare si deteriorare a plamanului verde al tarii, intretinerea, ca si extinderea  zonelor de parc, din marile aglomerari urbane, este mai mult decat o necesitate.

sursa foto:

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s