Invatamantul constantean de bine…!

aula univ ctSunt ancorat intr-un fel indirect, in invatamantul preuniversitar din Constanta, si azi, am avut revelatia continuitatii  muncii acestor profesori care au format zeci de generatii de OAMENI intregi. In conditiile de salarizare si de mizerie politica  in care sunt obligati sa munceasca, jos palaria, chiar sunt adevarati DASCALI.

A inceput nebunia de primavara: parintii se zbat pentru inscrierea piticilor la gradinita si clasa ,,0″, profesorii de liceu, bat drumurile scolilor generale, pentru a-si prezenta oferta educationala, pentru a-si umple clasele cu elevi; universitatile isi prezinta si ele optiunile socio- profesionale. 

In acest context, am fost simplu observator, la o manifestare interesanta in cadrul Universitatii Ovidius din, cu cel putin 80 de elevi din toate liceele constantene. In echipe mixte de cate 5, frumos botezate de organizatori, cu nume stelare, acesti copii au prezentat parerile lor de adolescenti, despre cum vor arata scolile viitorului, la nivelul anului 2040. Pentru o scoala din viitor ei trebuiau sa stabileasca forma de poprietate(de stat sau particulara), modul de atragere a capitalului si motivatia investitorilor, dimensionarea organigramei si specificul scolii, arhitectura si materialele de constructie folosite, costurile in euro e.t.c. Manifestarea s-a numit Scy-tech challenge 2013. Foarte interesant, parerile lor m-au umplut de speranta pentru viitor; nu  credeam ca mai exista si tineri, fara exercitiu sau experienta dar in stare sa se emotioneze la un concurs intre colegi lejer si liber, excelent organizat.

Am fost sa arunc o geana, si mi s-au lipit ochii pe ei. Copiii mei au terminat de mult facultatea, au facut parte si ei din generatii minunate, dar azi am vazut generatia actuala de liceeni: frumosi, decent imbracati, cu priviri atente si inteligente; am redevenit optimist. Are cine munci, sa putem lua si noi, pensiile. Depinde de noi, cei mai in varsta, sa-i educam, sa-i invatam, sa-i tinem langa noi creendu-le locuri de munca, pentru ca-i pacat sa se poata realiza, numai ca salahori, la altii. Nu-i merita!

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s