Marea pacaleala!

casa poporului

Azi este intai aprilie, prin traditie- Ziua pacalelii la romani. M-am tot gandit ce pacaleli, ce glumite sa le fac celor dragi pentru a marca cum se cuvine data. Am tot pitrocit un scenariu de farsa si mintea  a inceput sa rascoleasca amintiri similare. Din pacate, pentru aceasta zi de primavara, care trebuie sa fie a veseliei, am concluzionat: cea mai mare pacaleala i s-a facut POPORULUI in decembrie 1989.

Sa fiu bine inteles, nu din nostalgie spun asta, ci din comportamentul ulterior al celor care ne-au pacalit: securitatea si asa zisul esalon 2-3 de nomenclaturisti. Ce visau ei? Sa-si copieze mentorul, sa traiasca la fel de megalomanic ca acesta. S-au clonat in cateva zeci- sute de mii de mici ceausei si s-au pus pe treaba. Au inceput sa acumuleze discretionar pentru ei si ai lor, cat mai mult posibil, din averea comuna a asa numitului STAT.  Ceausescu, acumula dictatorial pentru tara sa, in numele unei doctrine- comuniste- de care nu s-a dezis nici in fata plutonului de executie. Urmasii s-au declarat toti democrati. Au infiintat statul parlamentar( le-a fost frica de monarhie), ca sa nu raspunda individual pentru hotii. Intr-o cardasie colectiva, fara rusine sau doctrina au jefuit tara, dand mereu vina pe cei dinaintea lor. Furand tot mai mult si mai sofisticat, s-au cocotat la putere, profitand de naivitatea si revolta oamenilor, ca niste arhangheli. Au sfarsit rastigniti, dar nepedepsiti vreodata, gata sa o ia de la inceput.

Astfel, Casa Poporului in loc sa devina un simbol al democratiei populare, este perceputa ca institutia cu cei mai multi puscariabili in libertate- ei o spun!  S-a ajuns la un nivel atat de ridicat al ordinariei furturilor, incat fara nici o jena, dupa doar 23 de ani, se declara posibilitatea FALIMENTULUI unui stat. Se face titlu de glorie al unor mandate din evitare colapsului.Pacat! Frumoasa tara, pacat ca e locuita-are astfel de conducatori! Hai ca ne-ati pacalit!

sursa foto:

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s