Morar de la moral?!?

justitia

Justitia, cea de a treia putere intr-un stat, mi-a impus mereu respectul profanului  fata de intangibilul, sublimul, celui invatat, purtatorul adevarurilor absolute.  Nimeni nu este mai presus de lege- se spune, frumos, deci in mintea mea de inginer, reprezentantii justitiei sunt niste super-oameni, care isi merita toate privilegiile. Ei pastreaza echilibrul intre legislativ si executiv; de aici si inamovibilitatea lor, de aici salariile imense si toate celelalte avantaje. Am intrat intr-o sala de judecata o singura data,ca martor intr-un proces de partaj, rugat de un prieten si nu mai vreau o astfel de experienta. Lasati-i sa-si faca treaba fara nici o presiune politica, fara sa li se ceara toata ziua parerea despre aplicarea legilor,de catre cei ce le fac. Sunt totusi oameni, deci au limitele lor, nu-le fortati mana la mai mult, pentru ca pot gresi. In vanzoleala politica din ultimul timp, procurori, judecatori, avocati s-au balbait jalnic, toti pretanzand ca respecta legile tarii.

 Mi-am amintit ca prin  anii 1974, o amica de gasca, s-a fudulit infiorator ca a intrat la drept, ca a invatat mult, erau vreo 20 pe un loc e.t.c. Prin 1976 m-am intalnit cu ea si mi-a confirmat ca fusese exmatriculata pentru ca ii prinsesera pe cei de la care cumparase, cu foarte multi bani, subiectele  de la admitere. In toamna, s-a vehiculat si numele catorva din cei care facusera acest gest, atunci. Toti erau cu functii,  juristi respectati pozand dizidenta fata de vechiul regim. Mai sa fie!  Ce fel e cu justitia asta?

Morar iese pe sticla si declara ca, desi e procuror, asimilat cu judecatorii, va fi foarte bun si la curtea constitutionala. Bun- da, dar pentru cine? E normal, e moral d-le, ca fata si trecutul nu te ajuta?  Dragi avocati, procurori, judecatori, vedeti ca padurea voastra are si la varf mult prea multe uscaturi. Trebuie repede si bine sa va faceti curatenie in justitie, singuri, fara presiune politica pentru ca nu mai sunteti credibili (nici macar de credulul de mine).

Justitia in Romania a ajuns ca cea superb realizata in bronzul nemuriri: o grasana laptoasa, cu ochii deschisi (parca justitia era oarba) ce tine in mana o balanta  dezechilibrata, sprijinita fiind intr-un toiag stramb, calare pe umerii prezumtivului nevinovat. La cate avantaje materiale aveti, intr-o tara muribunda economic, cred ca merita efortul sa fiti cinstiti. O aplicare corecta a legislatiei ar insemna un balon de oxigen pentru scoaterea tarii din marasmul in care se scufunda. Aveti aceasta obligatie!

sursa foto:

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s