Din nou acasa!

autostrada soarelui

Azi, ne-am intors acasa, dupa trei zile splendide, petrecute cu copiii la Bucuresti (cu un cosmar-Primaria sector 4). De un an, distanta pe sosea, s-a ,,scurtat” la doar 225 km, prin terminarea lucrarilor la …..A2! Ezit, pentru ca nu o pot numi autostrada. Cu 130 km/ora, drumul, cu zonele din orase, ar trebui sa dureze 2 ore. Ar trebui! Pana am trecut prin Bucuresti, de toate stopurile, de la Bucur- Obor la iesirea in A2, vreo 10 km i-am facut  forjand masina, in 30 min. Primii 30 de km din A2 sunt, moartea amortizoarelor, mai ales pe banda I, la fiecare rost sunt gropi maricele. E drept ca pe 2-3 bucatele au inceput plombatul, adica indesat asfalt, prost calitativ, cu bocancul in groapa (stiti, au dat metoda si pe televiziuni). Pana ce platesti taxa de pod, cu un tarif reactualizat, adica 13 lei, e un drum cum il stiti, normal de rau.

Ultima portiune, atat de proiectata, atat de amanata, atat de scremut impartita pe bucatele la constructori, de la Cernavoda spre mare, e o banda de asfalt prost proiectata (se vede si-n foto). Urca si coboara, fara sens (adica s-a taiat ceva din deal si s-a pus in vale, dar nu suficient), in pante prea abrupte. Sunt serpuiri in serpentine ( in plin podis) sa nu ne simtim frustrati, ca noi nu avem munte. Soseaua se inclina, cand pe dreapta, cand pe stanga, nu pentru compensarea fortei centrifuge, ci dupa cum a avut constructorul (?!?) pana la masina de inghesuit asfaltul. Politia a si restrictionat vitea maxima la 120 km/ora.

Iarna, poleiul si crivatul cu troienirea zapezii , fenomene meteo dese aici, fac tronsonul impracticabil. Am avut, in decembrie, la un drum spre Bucuresti, confirmarea nenorocirii. Cred ca va fi un sector de drum cu un numar de accidente record. Colac peste pupaza, la ultima bretea, de intrare in municipiul Constanta, circulatia se inghesuie pe o singura banda ceea ce va crea ambuteiaje. Am avut ,,norocul” ca si pe bulevardul de intrare in oras, sa se faca lucrari ample de asfaltare cu redesenarea trotuarelor si decopertarea asfaltului, astfel incat bucuria drumului a fost desavarsita.

Ca si constantean mi-e rusine sa va invit la vara pe litoral. Care litoral, arata oricum jalnic. Am ajuns obositi, ca acum 40 de ani, cand drumul Bucuresti- Constanta il faceam cu motocicletele, trecand cu bacul la Vadul Oii, drumul avand multe portiuni cu macadam. Ce vremuri…In rest, A2Autostrada Soarelui, un drum de bine, intr-o Romaniedebine!

sursa foto:

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s