Legea fara de lege!

constitutia

Acum 23 de ani,cred ca cel mai mult, m-a bucurat posibilitatea reala a separarii puterilor in stat. Dupa o viata de centralism democratic, pana in1989,  am auzit de curand reiterata aceasta prostie pleonastica, de presedinte, care spune ca a condus democratic, cu mana forte P.D.L.-ul. Suntem tampiti? Cum e cu democratia versus autototalitarism? Ce grea si de neinteles este democratia, ca m-apuca frica! In numele ei se comit orori greu de indreptat. Cu separarea puterilor, ar trebui sa fie simplu, dar nu ne duce capul (alcoolul?!?). Deci puterea legislativa (parlamentul) face legile ce trebuie implementate de puterea executiva (guvern). A treia, puterea Judecatoreasca, trebuie  sa urmareasca corecta intocmire si aplicare a legilor, sanctionand pe cei ce nu le respecta. A patra putere, mass-media, are rolul de a semnala aspecte pozitive sau negative, respectarea sau nu a legilor. Presedentia trebuie sa armonizeze si sa detensioneze relatiile dintre cele patru  puteri independente si sa ne reprezinte pe plan international. Asa o fi?

Cand umblu cu constitutia la piept, citez din ea (aiurea) si o interpretez  (prost), nu ma mira, ca nu sunt capabil sa respect nicio lege, nici un protocol de functionare. Am o singura intrebare: cum este posibil? Asa ceva e de neexprimat, din minima decenta pentru monitor. Are si ecranul,  demnitatea lui!

Romania are Constitutie si legi destule si bune, dar nimeni (de la primul la ultimul cetatean nu le respecta). Deviza este: sa furam cat mai mult (de la stat bineinteles), sa dam si altora daca ne prind. Astfel vom deveni cetateni onesti ai tarii si vom fi promovati in structuri. Totul este bine, daca s-ar termina cu bine, intr-o romaniedebine!

sursa foto:

 

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s