Primavara mama noastra, ies urzicile…!

primavScriem cu totii despre primavara care vine, a venit de fapt, urzicile s-au facut pe coasta (ca-n poezie), am mancat deja din toate ierburile datatoare de viata si de sperante. Dar vremea ramane inchisa, rece si vantoasa. Sa speram ca la 1 Mai putem iesi la gratare, la iarba verde. Constanta e in plina simfonie florala, copacii incep sa si inverzeasca, astupand uratul unor zone. Oamenii au inceput sa-si faca curatenia de primavara pe langa case, in jurul blocurilor, dar fara entuziasmul reintoarcerii la viata, al naturii.

O fi frigul de vina, diferentele mari de temperatura intre noapte si zi (de zece grade) sau lipsa de perspectiva intr-o viata  mai calda? Suntem mai reticenti, mai putin increzatori in promisiuni, chiar si ale timpului. S-a inceput in forta si pregatirea Litoralului, pentru noul sezon, dar sunt de prea mult timp in zona sa mai cred ca totul va fi  O.K.! Poate suntem prea pretentiosi? Povesteam de curand,despre cateva din problemele cu drumul spre mare, cu semibarierele de la trecerile de cale ferata, cu santierul total din centrul peninsular al orasului, cu Cazinoul (ruina pentru un nou sezon), cu pasarela-ponton demolata de mare, sunt motive de ingrijorare ale noastre, cetateni corecti din zona. Sincer, cele cateva care alegorice cu fete blonde, puse obligatoriu sa defileze la vara, or fi bune, dar nu suficiente  sa inlocuiasca toate aceste deficiente. Trebuie sa fii consumator si sa-ti bagi mult in vena, ca sa crezi ca toate sunt bune, daca tu nu le mai poti  percepe cu adevarat.

Se desfiinteaza si statiile de taxare, care ne-au costat, tot pe noi, multi bani. Nu sunt de acord. Peste tot unde am fost in tara, ni s-au luat bani cu japca, pe hotarari aberante ale Consiliilor locale. Marea Neagra este a Romaniei si romanilor. Toti o iubim, toti o vizitam, toti o poluam, asa incat nu mi se pare corect ca numai pe banii constantenilor sa o facem curata si atractiva. Vreti s-o vedeti? Platiti ca la muzeu, ca la intrarea in orice obiectiv natural exploatat de comunitati in tara asta. Va voi tine la curent cu ce se intampla in partea asta a tarii, tot sezonul si va rog sa comunicati ce nu este in regula. Nu eu am dreptate, eu am doar parerile mele, le putem armoniza impreuna intr-o romaniedebine!

Reclame


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s