Sport, sanatate sau…bani?

drmul spre scola

Saptamana trecuta a fost plina cu declaratii ale fotbalistilor de la Rapid Bucuresti care nu s-au antrenat, conditionand prezentarea la meciul de sambata cu plata salariilor. Nu este esential daca acestea au fost sau nu platite, dar ei s-au prezentat la meciul cu Viitorul Constanta pe care l-au si castigat. Bravo lor! Sport sau bani? Sport PE bani, pentru ca ei sunt profesionisti (?!?!) angajati si din asta traiesc.

Dupa codul muncii si bunului simt, au dreptate sa nu se lase exploatati de patroni multimiliardari. Jenant  mi se pare ca, atunci cand luau si luau bani negri si prea multi (o dovedesc casele si masinile lor, mult peste rezultatele obtinute,) nu ziceau nimic. Unii spun ca sportul de performanta e posibil pe o perioada scurta a vietii, deci dati-le bani sa le ajunga pentru toata viata. Eu zic ca nu-i opreste nimeni, ba dimpotriva, sa -si faca si alte meserii sau afaceri ( o dovedesc atatia sportivi de calitate), care sa le asigure o viata decenta.

Despre altceva vreau sa scriu. Am fost dimineata, inainte de ora 8,  in jurul unei scoli de fite din Constanta. Desi vremea era frumoasa si nu toti copiii vin de departe, toti dar absolut toti sunt  adusi  cu masini luxoase, de blonde mamici si  bunici care opresc sa debarce grasunii, doar la cele doua treceri pietonale. Asa incat va imaginati o zona plina ochi, pe toate strazile ce duc spre scoala, de masini conduse de nepriceputi grijulii. O nebunie! Si asta in detrimentului mersului sanatos pe jos ( copiii sa fie insotiti de cine vrea sa fie sanatos din familie) timp de 5-15 min, pe o vreme insorita cu un aer caldut, primavaratec. Imi cer scuze, ca am scris, grasuni si nu copii, dar 80%  dintre elevi sunt pe model Mc Donald’s din cei pufosi, clar supraponderali. Parca, cu buna stiinta, parintii si bunicii ii indoapa pe model american (dovedit gresit) cu „bunatati” aducatoare de mari probleme de sanatate. Ii expun unor boli, ce clar scurteaza  viata, vrand parca, sa nu le supravietuiasca nepoteii.

MARE ATENTIE, de dragul generatiilor urmatoare, lasati copiii sa mearga pe jos la scoala, hraniti-i sanatos, puneti-i sa faca sport amator sau profesionist, miscare, plimbare, orice, dar luati kilogramele in plus de pe inmioara lor. Deci: sport PE sanatate, o sintagma  a celor constienti. Sport insemnand chiar si simplul mers pe jos, intr-o romaniedebine!

sursa foto:

Reclame


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s