Bataie de joc…42 lei valoarea alocatiei pentru elevii de liceu!

copii la scoala

Azi, pe un post de muzica buna (a anilor 80), vocea blond- orgasmica a prezentatoarei pentru emisiuni de noapte (zic  eu), anunta dulce ca:„..alocatiile pentru elevi S-AR putea mari, in urmatorii (cati?) ani de peste CINCI ori conform…O veste buna, dintr-o gurita buna, imi zic, si pentru ca am fost si eu pe vremuri bursier de  liceu, hai sa ma informez. Intru pe site-uri, DEZASTRU.

Acum valoarea alocatiei,  o rusine a statului roman (dar, ca tot ce-i social, e rusinos la noi) este de, atentie, 42 lei( +4 lei de la Sile Camataru). Sistemul, nici macar pentru acest maruntis, nu este pus la punct. Bietii elevi, cand implinesc 18 ani trebuie sa depuna o DOCUMENTATIE pentru ca plata sa continue pana la finele studiilor. Exista mari restante in plati, in introducerea in banca (am crezut initial ca-i vorba de  Banca  Angliei, dar nu…) de date a acestor cazuri s.a.m. d. Sunt primele ciocniri ale tinerilor cu realitatea aceestui stat- cum sa nu emigreze? De fapt primele atingeri cu sistemul „modernizat” sunt mai nou la clasa zero. Or sa ne plece copiii cu suzeta-n gura.

Ramaneti voi, impotentilor, tot nu sunteti in stare sa faceti si sa ingrijiti copiii. Hai sa va dau o imagine frumoasa a unui tablou cunoscut, poate va aduceti aminte ca ati copilarit intr-o romaniedebine!

sursa fota:

Anunțuri

3 comentarii on “Bataie de joc…42 lei valoarea alocatiei pentru elevii de liceu!”

 1. Cristina spune:

  Alocatiile nici nu ar trebui sa existe! Statul ar trebui sa se opreasca ca sa fure de la unii si sa dea la altii! Altfel Romania nu se v-a ridica niciodata!

  • romaniadebine spune:

   Utopie liberala. Una e ce ar trebui sa se intample si sunt de acord cu tine iar alta este realitatea de la noi, unde se fura. Dar sa stii ca toate tarile practica alocatiile, subventiile dar bine gandite si corecte. Pana au ajuns rromanii nostri acolo. Multumesc de raspuns!

   • Cristina spune:

    Nu, nu toate tarile practica alocatiile. Stiu cel putin una care nu o face: America. Oare copiii aia cum traiesc fara alocatie, fara concediu de maternitate, etc??


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s