Viata la tara…!

par in floare Ieri am ajuns intamplator, intr-un loc la care visez de mult…la tara (sat, de fapt zona pre-oraseneasca). Raiul pe pamant, fara Sfantul Petru la bariera, desi  cu peisaj monoton si vant de stepa, foarte aproape de Constanta, locul este unul  dintre cele unde timpul se opreste in loc, unde realitatea capata o alta dimensiune. Ce-si poate dori mai mult un om, o familie, dupa o viata de stress urban, decat 1000 mp de teren, unde sa poata cultiva ce vrea, sa-si poata ridica doua camere (bucatarie + dormitor + terasa) pe o pivnita (crama) traind in liniste, cu putin efort fizic! Ganditi-va cum ar arata acest superb pom, fara blocurile din spatele pozei facuta de la  fereastra mea ? Dar mai multi pomi, din mai multe soiuri, in plina explozie florala? Ori toamna cu frunzele galbui si crengile atarnand grele de roade?

Exista o multime de oameni pe care industrializarea fortata i-a dezradacinat si mutat in asa zise ,,orase muncitoresti”, care azi nu-si mai gasesc identitatea acolo. Exista oameni care, cu afectiuni mai mici sau mai serioase, au nevoie de liniste de aer curat, de miscare. Exista in orase, parinti ce stau  inghesuiti in acelasi apartament cu copii si nepotii. Exista multi oameni in prag de pensie, ale caror servicii s-au desfiintat si muncesc cu ziua, pe unde pot, intarind munca la negru. Exista…mii de astel de oameni care si-ar dori sa schimbe modul de viata urban, cu unul mai sanatos. Sunt variante si posibilitati de asociere a acestora si de infiintare de zone, langa orase, in sate parasite de comunitati de oameni, sa le zicem, MATURI. Fiti siguri ca sunt pregatiti sa munceasca liber, sa produca servicii pentru comunitate, sa se faca utili.

Sunt foarte multe  lucruri de scris despre acest subiect. Va provoc sa-l dezvoltam. Promit sa revin  pe aceasta tema, de bine dintr-o romaniedebine!

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s