Terorismul adevar sau mistificare!

atentat Boston

Despre actul terorist de la Boston am luat cunostinta cu suflet greu si pielea ca de gaina, din cauza fricii si nesigurantei pe care o dezvolta. De ce exista astfel de acte iresponsabile? Cine le face? Se afla cineva sau ceva in spatele unor astfel de fapte? Ce poate determina un om- fiinta rationala- sa doreasca moartea altor semeni, cand ar trebui sa stie ca un astfel de episod este fatal de obicei si pentru agresor? Sunt agresori cu deviatii mintale grave sau sunt creiere spalate, manipulate din interese politice, economice, religioase?

Acum vreo 5 ani am cunoscut un arab. E ra insurat cu o romanca, aveau 3 copii, munceau si traiau in Constanta . O familie frumos si  perfect integrata aici. L-am intrebat ce parere are in privinta actelor teroriste? Mi-a spus ca cei ce le-au „furat” petrolul, le-au omorat tatii si fratii le-au violat mamele si sotiile. Totul se intampla in prezenta celorlalti care nu pot uita si ierta. Indiferent daca acesti colonizatori au adus cu ei si asa zisa lor civilizatie, au dezvoltat zone salbatice. Ei,urmasii acelor primitivi, au mari resentimente mai ales fata de ce este american.

Eu cred ca este simptomul cainelui. Sa ma explic: cand intri in spatiul pe care un caine il pazeste crezand ca este al lui, din instinct, acesta te va ataca, musca sau macar latra din frica; gest reflex, de aparare, crezand ca este atacat . Daca nu este dresat pentru paza ci este un maidanez flamand, il poti potoli vorbind cu el calm sau prefacandu-te ca ii dai ceva de mancare. Daca este dresat devine teroristul de care ne temem.

Eu imi explic terorismul prin existenta unor factori obiectivi, istorici, sociali ce au creat o repulsie pentru strainii ce au venit sa le strice ordinea lor dintotdeauna. Dar teroristul este un produs de executie al celor ce au interese politice si economice in zona. Petrolul a carei productie trebuie coordonata de mari trusturi de interese, pietele de desfacere,  armamentul ce se vande- cumpara in zonele de conflict, traficul de droguri, de carne vie si toate celelalte rele ce le insotesc sunt tot atatea motive de recrudescenta in teritoriile respective.

Daca poetul nepereche, Eminescu, ar fi trait azi cred ca in locul cuvantului religia, aparea cuvantul terorism  iar strofa din poezia „Imparat si proletar” ar fi aratat cam asa:

Terorismul – o frază de dânşii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
Căci de-ar lipsi din inimi speranţa de răsplată,
După ce-amar muncirăţi mizeri viaţa toată,
Aţi mai purta osânda ca vita de la plug?

 Cititi Shakespeare, Eminescu… interpretati-i cu lejeritate si nu veti mai avea nevoie de sinteze politice, actualitati si alte televiziuni dintr-o romaniedebine!

sursa foto:

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s