Litorarul pregatit pentru 1 Mai??!!

stol pel

Azi la pranz, deasupra micro-deltei de langa  Delfinariul din Constanta, am vazut ceva extrordinar! Siruri de pelicani, survolau lacul Tabacarie, se lasau pe apa in micro-delta, pentru odihna si mancare,  iar alte siruri se ridicau urmand zborul ancestral al „pasarilor calatoare”. In 1970-1975 fiind elev al liceului din zona, dand o mana, de ajutor, voluntar, celor ce realizau acest parc, am vazut primele perechi de pelicani captivi, adusi aici cu boboci,  pentru a „memora popasul”. Poate a mai fost acest spectacol si in anii trecuti, dar pentru mine a fost minunea visurilor de adolescent. Dupa patruzeci de ani, tu sau ai tai va intoarceti la origini. Poate este in firea noastra sa fim legati de locurile natale.

Cata deosebire intre spectacolul fantastic al acestor pasari senioriale si jalnica prestatie a bucuresteanului Mazare, pripasit primar in Constanta  la emisiunea de,, trei invitati” a lui Maruta. L-am votat, dar acest om jigneste prin prestatiile sale(de ce cu ochelari fumurii?- sa nu se vada iarba?) pe adevaratii localnici. Papagal de garla!  Ideea turismului promovat ar fi buna, dar modul in care o face e sub demnitatea functiei.

Pe seara, am fost in Mamaia pentru a vedea modul in care, chiar se asteapta turistii. Turisti  veniti- destui, terase deschise- mai multe si mai bine aranjate decat in alti ani. Vremea foarte buna a ajutat enorm. Multe locatii, inca in extindere, renovare, curatenie… Am remarcat din nou tupeul si calicenia patronilor care-si extind in fiecare an spatiul, cu macar un rand de mese, in detrimentul plajei, aleilor sau spatiului verde. Nu se vor opri decat atunci cand Mamaia va fii doar beton, fara nisip sau verdeata?

Pasarela lui Mazare a fost prost reparata cu niste saci de nisip, parca ar veni inundatii pe Dambovita. Alo, domn primar, trezeste-te, esti la Marea Neagra, mai verifica si tu lucrarile, nu doar pe alea de peste mari (Madagascar?!), personale!

Mergand pe Pasarela, ne intalnim cu trei domni cu aparate de filmat si microfoane ale  Realitatii T.V. Am crezut ca sunt curiosi sa afle si o REALITATE critic-obiectiva! Nu! Ne-au spus ca asa-i in Romania, lucrurile merg prost si au inceput sa filmeze de zor apa marii. V-am spus, ne spala realitatea dintr-o romaniedebine!

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s