Cu gropile pe… Google Maps!

Drum-cu-denivelari-300x225

Pe Ziare.com citesc o stire ce imi ia aerul. Este in ciclul „din noaptea mintii”. O  echipa tanara, desteapta, energica, entuziasta de I.T.-isti romani de la firma: „XL Team” a dezvoltat o aplicatie numita GROPOMETRU. Prin intermediul accelerometrului, smartphone-ul inregistreaza denivelarile si plaseaza „craterele” de pe carosabil pe o harta, astfel incat soferii sa stie ce ii asteapta. Nu radeti, este adevarata stirea, trist, dar adevarat.

Trist este, ca si pustiul meu de 27 de ani, I.T.-ist (sic)  imi spune ca „baietii” sunt tari. De acord! Ca performanta I.T.-ista o fi de  Nobel, dar cu regii asfaltului ce facem? Asta nu inteleg tinerii!  Stiti, cand mergi cu masina pe un drum denivelat, exista indicatorul din imagine. Cand (dupa iarna sau asfaltari de proasta calitate) se fac gropi in astfalt, administratorii drumurilor pun astfel de indicatoare (care costa) in loc sa repare drumul. Mergi pe un drum prost si iti rupi masina, injuri, dar nici macar in judecata nu-i poti da pentru ca, nu-i asa, drumurile in toata tara sunt MODERNE, semnalizate (gropile).

Ma bucura faptul ca avem tineri atat de inteligenti, care vor ca aceasta aplicatie sa apara pe Google Maps si sa fie preluata de cat mai multi utilizatori, asta si in functie de feed-back-ul primit (multumitor de la inceput). Nu cred ca nu avem si asfaltatori buni, profesionali, cu multe realizari in domeniu. La noi ticalosiile incep de la cei ce invart banul, cei cu para-ndaratul! Factorii de decizie, cei cu trucatul licitatiilor, cu aranjamentele, cu susele si matusile lor, cu tot, ei ne chinuie viata. Daca n-ar fi rau ar fi bine, intr-o romaniedebine!

sursa foto:

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s