Guvernul Ponta… un an… la fel ca ceilalti 22!

guvernul ponta

Nu stiu, nu ma pricep la politica, nici la fotbal, dar sunt roman si-mi dau cu parerea mai ales ca nu am nici un curs de politica, iar fotbal am jucat la colt de strada si pe plaja. Deci sa aniversezi, comemorezi sau sa faci bilantul la un an pentru un guvern desemnat pe o perioada mai lunga mi se pare prostie, rautate sau „bat in gard” jurnalistic. Clasa politica- de ce o fii clasa, ca n-au nicio scoala, iar politica o stiu doar cativa si aia de stanga, centru, dreapta de nu mai inteleg nimic- mi se pare cel mai mare rau abatut asupra Romaniei vreodata( poate comparat doar cu lacustele din Vremea Ducai- Voda).

Nimic de zis… ca au mostenit… ca au schimbat… ca au continuat…, tara se vinde pe bucati mari sau mici, cei ce semneza mai iau un procent si vor trece iar in opozitie, sa critice si iar vor… de  mi se intoarce stomacul. Unde esti Nea Iancule, ca nimic nu s-a schimbat in tarisoara asta?

Toti isi asuma, dar nimeni nu pateste nimic. In Dex „a asuma” este explicat prin: a lua o raspundere asupra ta, dar nu se pomeneste nimic despre ce patesti daca  ne minti si nu duci angajamentul la capat. Deci… e de bine…e romaneste!

Vorbeam cu un tanar om de afaceri- tanar, dar istet baiatul- care propunea, utopie am recunoscut amandoi, ca sa candideze nu oameni politici(care au o gasca in spate, cu interesele lor materiale) ci oameni cu viziune de afaceri, care sa vina sa explice, ce vor sa faca in termen rezonabil, cati bani se imprumuta pentru asta si de la cine,  sa declare si cat anume vor sa castige la final ei, dar si tara. Un fel  de plan de afaceri, pe care il faci cu o banca. Totul la suprafata, vizibil si controlabil. Oamenii sa voteze care proiect li se pare mai bun si sa ajute prin mobilizare nationala acest lucru. La final autorul proiectului, cel ce e ales si il coordoneaza, sa devina un om potent finaciar sau sa plateasca penal si nu doar politic (pierderea votului electoratului).

Utopie-n Romanie!

Ma gandeam la cele 19 miliarde, cine le-a cerut, cine le-a aprobat, cine a luat comisionul, si mai ales unde sunt banii? Cum s-au cheltuit, ca pe pensii si salarii…, inseamna doar ca-s impotenti, sau au devalizat visteria ei si ai lor. Cate ceva se mai vede prin averile copiilor lor, ale prietenilor sau viitorilor prieteni.

Gata, am zis nu ma pricep, decat sa vorbesc de bine in aceasta romaniedebine!

sursa foto:

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s