Buletinul… se schimba, certificatul de nastere ramane…toata viata!

pamantul

Mereu m-a obsedat ideea stabilitatii, in orice intreprindem in viata, in revenirea oamenilor la origine. Omul sfiinteste locul. E motivul pentru care nu am inteles mult timp de ce, comunistii nostri nu te lasau sa pleci afara sa muncesti, sa te plimbi. Noi, romanii, ne-am fii intors si toate acumularile personale, ar fi avantajat Romania. In perioada indusrializarii fortate, sute de mii de tarani au fost obligati sa devina oraseni, li s-au facut buletine de oras dar certificatul lor, de om nascut la tara, in lucrurile bune sau rele pe care le-au adus cu ei, se vede si azi in comportamentul lor.

Astazi, prin desfiintarea marilor uzine si fabrici, prin vinderea lor la fier vechi, sute de mii, milioane de romani, oraseni sau sateni, au plecat in lumea larga, primind cetatenii diverse, lund aer si accent  occidental, dar certificatul de nastere se vede pe ei. Din acest motiv, eu ii vad ridicoli cand „se dau mari” cu ce fac ei pe aiurea lor de pripas. Oricat de buni ar fi, oricat s-ar incuscri cu bastinasii, multe din generatiile lor vor fi considerate tot venetici.

Vom fi o Europa sau o lume de amestecati? Nu zic ca e rau! Dar cine mai sadeste un pom, fara sa se bucure de roadele lui? Cine mai are grija de mormantul bunicului? Cine si unde sa se mai imbrace in portul popular? O fii globalizarea viitorul sau mormantul civilizatiei umane?

Personal, mi-as dori sa ma sting neglobalizat intr-o, inca, romaniedebine!

sursa foto:

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s