Casatoria…o modernizam?!? constitutional?

nunta Zamfirei

Lipsa de modele adevarate, lipsa exemplelor de succes prin seriozitate, modestie mi se pare un lucru extrem de grav, de daunator in educarea tinerilor. Intr-o lume confuza, a profitului mafiot, cand oricine poate fi agresat oricum, cand este puscariabil oricine- ordin sa fie- cum sa-i spun copilului, ca daca nu plec  la ora 7,  la un servici  cu „carte de munca”, parca se uita lumea urat dupa mine. Nu ma va intelege! Ma va crede din alt timp!

Nu-i mai crestem cu Scufita rosie si Alba ca zapada, ci cu povesti violente ale unei lumi apocaliptice, nu cu zmei sau balauri ,ci cu bombe atomice si arme chimice. Ne mira violenta din scoli si dorinta de-a pune pe You Tube scenele cu paruieli si picioare-n gura? Nu ar mai trebui, este o falsa mirare! Nu am decat o mila imensa, pentru deviatii sexuali, tot noi, sau natura suntem de vina, dar sa ma gandesc cum sa fac o familie prin casatoria partenerilor de acelasi sex, zau este prea mult, oricat de… creier deschis m-as da.

Nici nu pot concepe sa fac „ferestre” in constitutie, care sa permita in viit0r un astfel de lucru in afara normalului, firescului, naturalului, a bunului Dumnezeu(oricum s-ar numi el). Eu nu discriminez pe nimeni, dar cand constitutia, ca lege fundamentala, va prevedea casatoria persoanelor de acelasi sex legala, va trebui sa-mi caut un curaj nebun sa mai vorbesc.

Am vazut la ProTv, la Mamaruta ala, cum Bote vorbea firesc despre Bianca lui, cu Victor, iar el cu Anda…O nebunie! Un perpetum  mobile de joasa speta. Mi-au sunat in urechi versurile lui Cosbuc din Nunta Zamfirei: Trei pasi la stânga linisor/Si alti trei pasi la dreapta lor;/ Se prind de mani si se desprind,/ S-aduna cerc si iar se-ntind, e.t.c.parca ar fi o hora in care ne prindem si desprindem cand si cum vrem. Nu mai exista moralitate, nu mai exista familie… taina sfanta a casatoriei?

Când nu mai ai frontiere, nu mai ai monedă naţională, nu mai ai armată, ţi-au distrus industria şi agricultura, sistemul de învăţământ şi de sănătate, ţi s-au furat toate resursele şi eşti obligat să te supui legilor comunităţii europene, eşti deja cucerit. Ce mai conteaza familia?

Ne mai incurcam din atat sau guvernam? Ganditi-va cati din liderii nostri la varf de dupa 1989 sunt cu sotia lor dintai si daca sunt, cate amante au schimbat? Doar bietul Nea Nelu… dar are dispensa de varsta si casatorie bilingva! Eu i-as pedepsi pe astia si i-as obliga sa revina la prima sotie si sa o tina doar pe ea, cu ajutorul social pe care il tot trambitau, ca pe o mare realizare a politicii sociale.

Nu am sa reusesc niciodata sa inteleg, de exemplu, de ce prima sotie a lui Ponta n-a mai corespuns si politicianului ambitios cu gand si de Cotroceni? Daca nu esti in stare, de cea cu care ai depus juramantele pana ce moartea te va desparti, cum o sa poti, nefericitule sa ai grija de mine, poporul tau pe care vrei sa-l pastoresti? Cum o sa faci tu, cu a doua sotie, o romaniedebine?

sursa foto:

 
Anunțuri

2 comentarii on “Casatoria…o modernizam?!? constitutional?”

  1. romaniadebine spune:

    Multumesc! N-am mai scris de mult poate si din lipsa de interactiune cu cei ce ma citesc. Sunt atatea alte lucruri mai necesare… serviciul pentru cei de peste 50 de ani, de exemplu. Aprecierea ta, e pe gustul meu si da…. cred ca ma voi reapuca de scris. Multumesc, inseamna mult pentru mine.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s