Hristos, S-a inaltat!

Hristos S-a inaltatMare sarbatoare religioasa pentru crestinii ortodocsi! Ce sarbatorim? „Înălţarea lui Hristos întru slavă şi şederea sa de-a dreapta Tatălui este o mărturie a faptului că omul a fost creat pentru veşnicie, căci Fiul nu se înfăţişează Tatălui numai ca Dumnezeu, ci şi ca Om. Prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, din anii 1999 şi 2001, sărbătoarea Înălţării Domnului a fost consacrată ca Zi a Eroilor şi sărbătoare naţională bisericească. În această zi, în toate bisericile din ţară şi străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.” 

Am simtit nevoia sa citez, pentru ca, sincer, nici eu nu stiam precis, iar pe televiziuni sunt… problemele „jucatorului”  dezbatute, de parca politicul ar trebui sa ne macine pe toti in orice moment.

Am fost pentru prima data, la o biserica, in cartierul Bratianu, avand hramul „Tuturor sfantilor de duminica”. Inca neterminata(pictura), biserica este una frumoasa, curata, linistita, bine slujita. Era plina, dar nu cu inghesuiala, de oamenii cartierului veniti la slujba cu coliva si imparteala. Doamnele erau femei simple, bunici sau sotii imbracate corect, pline de evlavie, isi comemorau disparutii.

Am avut revelatia statorniciei romanilor pe pamant, in acelasi spatiu geografic. Ne supunem mioritic, vicisitudinilor de orice fel, plecam capul, dar ramanem pe loc, de nestramutat. Suntem, ca natura, ce iarna isi mai potoleste functiile, asteptand primavara, ca sa renasca mai puternica, mai frumoasa. M-a incantat atitudinea lor, in pomenirea celor dragi, multi, disparuti, dar toti ingropati in pamantul LOR de aici.

In contrapunere cu imaginea unei americance( vazuta dimineata la stiri) ce-si indemna isteric concetatenii, (corect in aceasta situatie) se fie cu bagajele facute, sa plece in caz de inundatii din zona. Asa, tot pe drumuri, popor de refugiati, de transfugi ocupationisti! De la voi ar trebui sa luam modele? Voi vreti sa modernizati lumea? De ce ? Nu vreti sa se observe lipsa voastra de istorie, de radacini?

Propun sa se studieze istoria si geografia PATRIEI cu respectul cuvenit pentru ca noi avem(sic) si patrie si o istorie multimilenara. Iar pe cei ce ne zgandara cu modernizarea, luati-i la voi, daca inchiderea spitalelor, modernizare o numiti. Noi ramanem,  sa-l descifram pe Blaga si sa ne cinstim eroii in aceasta romaniedebine!

sursa foto:

Anunțuri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s