Uratenia are autorizatie… data de un arhitect?

parc tabacarie

Duminica dimineata, vremea fiind cam stramba pentru plaja, am mers, ca de obcei cateva minute, la slujba, la biserica. Dupa o scurta piata, cu cozi imense de oameni in varsta (astia nu merg la slujba ori sunt ateii lui Ceasca?), preturi mari si multa inghesuiala in Tomis III, mergem in parcul Tabacarie la Biserica din lemn. Asezata intr-un cadru natural exceptional, construita din lemn, dupa model maramuresean, aceasta biserica a fost harazita sa fie de la inceput un monument de arta si cult, mult iubita si frecventata de localnici si de turisti.

Intre anii 1970-75, oamenii regimului de trista amintire decid sa faca in jurul lacului Tabacarie un parc imens, inclus orasului, un plaman verde-albastru in drum spre plaja Mamaia. Lacul a fost inconjurat de o mini cale ferata cu trenulet, avand incluse intre copacii si verdeta lui, un Planetarium, un Delfinariu, o Micro-delta, Restaurantul-simbol Bulevard, un Sat de vacanta cu casute- carciumioare din fiecare judet, o statie de epurare a apelor reziduale din oras, in rest alei, locuri de joaca pentru copii.

Dupa pseudo-revolutie, parcul este in curs de desfiintare, ca suprafata, pentru ca s-a defrisat mult si nu s- a mai plantat nimic. S-a construit un Mc Donald’s, un Mol, Pavilionul expozitional, cateva vile personale, Biserica, Centru de scafandri, un Gravity parc cu pista de role si spatiu de alimentatie publica e.t.c. S-a construit cam tot ce se putea construi, asa incat sa mai ramana cativa boscheti si trei copaci, un mp de iarba. S-a construit cam tot ce se putea pentru spagii si oamenii momentului.

Pe un loc de parcare s-a ridicat o ultima monstruozitate. La nici o suta de metri, in fata bisericii ( in poza se vede doar turla ei) de curand a aparut un bar(??!!), ILLY-un loc cu bauturi la mese si muzica, totalmente inoportun in acest loc( sa nu mai vorbim de Moll, cu aceleasi terase spre lac). Are autorizatii de amplasare si functionare? Probabil, da! Atunci propun ca cei ce le-au semnat sa fie amendati cu valoarea spagilor luate, sa fie dati afara din functii, cu publicitate la Tv-uri, iar baraca, depozitul sau ce-o fi, sa fie demolata!

Asa ar fi drept pentru cei care, ca si mine, am contribuit cu ore de munca voluntara la aparitia acestui parc; pentru sanatatea morala a cetatenilor acestui oras din aceasta romaniedebine!

Anunțuri

One Comment on “Uratenia are autorizatie… data de un arhitect?”

  1. maya spune:

    Vara a ramas doar o amintire…..Pe cand …cateva randuri despre toamna Constantei?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s